לאבנה
גבינת לאבנה בעלת מרקם קשה מגבינה רגילה ניתנת לאכילה כמו שהיא או בתוספת תבלינים, ואפילו למריחה על כריך. מומלץ להגיש לצד שמן זית.
חלומי
גבינה חצי קשה, שהגיעה אלינו מקפריסין. מאופיינת ביכולת לטגן או לאפות אותה, ללא התכה, ולכן אהובה על שפים.
מומלץ לעשות עם הגבינה ניסויים במטבח.
צפתית
גבינה ישראלית שיוצרה לראשונה בצפת בשנת 1840, הצפתית מאוד פופולארית ומשמשת למריחה על כריכים, לתוספת לסלט או אכילה כמו שהיא. מומלץ להוסיף לפסטה.
יוגורט
היוגורט מלווה אותנו כבר אלפי שנים, ותכונות בריאותיות רבות יוחסו לו החל מהגנה על השיניים, מערכת העיכול ועוד.
מומלץ לפתוח כל בוקר עם יוגורט.